Dagens skoj #2

Nu när det är så allvarligt i inrikespolitiken får jag kanske bjuda på en tillbakablick på valrörelsen 2006, nämligen...

några highlights från Unika partiets valplattform

1. Om elmarknaden: "Svenska hushåll har råkat ut för en djungel av dyra elkostnader."
2. Om hatbrott: "Polisen har fått uppdraget att behandla hatbrotten beskedligt och inte diskriminera syftet med, till exempel, en misshandel."
3. Om arbetsmarknadspolitik: "Politiker har inte insett värdet i generationsskiftena."
4. Om ungdomar och betalningsanmärkningar: "Inte ska kronofogden behöva lösa dessa människors steg in i vuxenvärlden."
5. Om en bra start i livet: "Alla barn som föds i Sverige som svenska medborgare ska få 100 kr i månaden till 18 årsdagen insatta på ett eget konto i valfri bank."
6. Om bostadsbidrag: "Då samhället har utvecklats så att ungdomen sträcker sig är längre än tills fyllda 30 år..."
7. Så löser vi bostadsbristen: "Pensionärer som ger upp en hyresrätt bör automatiskt få plats i ett äldreboende. Inte enbart har detta värde för den äldre människan, utan lösgör värdefulla bostäder och skyndar på bostadsmarknaden."
8. Om kommunal tillsyn av fritidsgårdar: "Det är viktigt att det finns en kontroll av verksamheten, så kommunens överinseende över verksamheten är viktig."
9. Om integration: "Idag slösas det kollosalt med samhällsresurser då man förnekar invandrares möjligheter att använda sina utbildningar och yrkeskunskaper. Utarbeta tester tillsammans med, till exempel, Ingenjörs - och Läkarförbundet så att de kan bli så enkla och smidiga som möjligt."




Och det ligger kvar på nätet.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...