Skolavslutningar igen

Skaraborgs Läns Allehanda (alias Skaratidningen) berättar idag om föräldern och professorn Bo Algers som har skrivit brev till kommunen med hemställan om att skolbarnen ska få slippa skolavslutningar i kyrkan. I somras hade han varit i Fornbyn, men en präst hade berättat för barnen att "vi alla är skapade av Gud".

Jag motsätter mig å det bestämdaste att en auktoritet ställs inför barnen och framför sådant som en del av skolans arbete.

Det är kanske onödigt provokativt att som präst fokusera på världens tillkommelse, eftersom vi vet att det är bland humanist-ateisterna som vi har de mest kyrkokritiska personerna. Men frågan bör ställas: vad får prästen säga utan att det upplevs som kränkande?

Algers pratar med sina barn för att de ska tänka kritiskt och lära sig att genomskåda liknande "manipulationer", skriver tidningen. Då undrar jag, varför ska man lära barnen att tänka kritiskt om man som förälder ändå krattar manegen åt dom?

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...