Dataintrång? /av Z999

Folkpartiet åtalat för dataintrång? Ett novell netware nätverk som sossarna använder för sitt intranät (som är öppet för alla inom partiet som är anslutna) uppmanar default till att byta lösenord varannan månad. Just i år under valåret är den funktionen tydligen bortkopplad av företaget Sentor som sysslar med nätsäkerhet och som sossarna anlitar. Den åtalade loggar in på nätverket mitt framför ögonen på vittnen från Sentor och datainspektionen...? Förvaras hemliga saker på ett intranät? Tydligen i sossarnas fall och utan att Sentor upplyser om riskerna...?

För att det ska vara olagligt i det där fallet så ska det finnas en disclaimer som upplyser om det när man loggar in. OK, ingen idé att försvara tilltaget (?) eftersom personen är dömd i media och utsparkad från FP redan. Hur mycket jobb ska polisen lägga på en sån här anmälan? Hur mycket jobb lägger polisen ner om du förlorar en plånbok som du lagt ifrån dig på en parkbänk?

Och till sist vill jag tala om att ovanstående hade aldrig inträffat om man använt NetBSD istället för novell netware för säkerheten.

/Z999

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...