Unika partiets valplattform 2006

Alltså, först tänkte jag kommentera valplattformen. Nu när den är läst är jag tveksam till om den verkligen förtjänar uttrymme - i alla fall om man ska skriva ett seriösare blogginlägg och inte under rubriken "Dagens skoj".

För roligt är det. Särskrivningar och andra grammatiska fel blandas friskt med fina ord som "regional" och "Brottsoffermyndigheten". Förslagen är ofta helt orimliga och inkonsekventa - men man får ge styrelsen för Unika partiet credit för att dom suttit ner en stund och tänkt till. Att de sen glömde köra worddokumentet genom stavnings - och grammatikkontrollen innan de lade ut materialet till allmän beskådan får vi väl ha överseende med.

Här är trots allt några underbara highlights:

1. Om elmarknaden: "Svenska hushåll har råkat ut för en djungel av dyra elkostnader."
2. Om hatbrott: "Polisen har fått uppdraget att behandla hatbrotten beskedligt och inte diskriminera syftet med, till exempel, en misshandel."
3. Om arbetsmarknadspolitik: "Politiker har inte insett värdet i generationsskiftena."
4. Om ungdomar och betalningsanmärkningar: "Inte ska kronofogden behöva lösa dessa människors steg in i vuxenvärlden."
5. Om en bra start i livet: "Alla barn som föds i Sverige som svenska medborgare ska få 100 kr i månaden till 18 årsdagen insatta på ett eget konto i valfri bank."
6. Om bostadsbidrag: "Då samhället har utvecklats så att ungdomen sträcker sig är längre än tills fyllda 30 år..."
7. Så löser vi bostadsbristen: "Pensionärer som ger upp en hyresrätt bör automatiskt få plats i ett äldreboende. Inte enbart har detta värde för den äldre människan, utan lösgör värdefulla bostäder och skyndar på bostadsmarknaden."
8. Om kommunal tillsyn av fritidsgårdar: "Det är viktigt att det finns en kontroll av verksamheten, så kommunens överinseende över verksamheten är viktig."
9. Om integration: "Idag slösas det kollosalt med samhällsresurser då man förnekar invandrares möjligheter att använda sina utbildningar och yrkeskunskaper. Utarbeta tester tillsammans med, till exempel, Ingenjörs - och Läkarförbundet så att de kan bli så enkla och smidiga som möjligt."

Jag börjar som Jinge fundera - är det här verkligen på riktigt?
Andra bloggar om:
,

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...