Centrum mot rasism vs Kolmården

Idag rapporterar Aftonbladet om CMR och Yvonne Ruwaidas kritik av djurparken, som har bjudit in ett antal massajer som uppträder tillsammans med djuren. Detta ska enligt CMR leda tankarna till kolonialism och och leder till afrofobi och rasism.

Då måste jag undra några saker. Ska vi då inte i konsekvensens namn ifrågasätta våtdräktsbeklädda flickor i delfinshowen? Och vad säger darwinisterna om att vi låter oss roas och underhållas av våra släktingar aporna?

Bilden: Apa på Borås djurpark tar igen sig under ett träd.

Andra bloggar om: , ,


Uppdatering: Läs Marta Axner som tycker annorlunda.

Uppdatering 3/8: På sätt och vis påminner den här diskussionen om den kritik som ledarskribenten Maria Abrahamson brukar framföra mot svensk feminism, nämligen att "några bestämmer" att "några andra" är förtryckta, oavsett om de senare känner sig förtryckta eller inte. Alla kvinnor känner sig inte förtryckta, och det måste vi feminister ta till oss och inte tvinga in folk i en offerroll dom inte vill ha. Samma sak med massajerna. Uppenbarligen känner de sig inte utsatta för rasism - så varför ska "några" berätta för dem att de är utsatta för rasism?

Ur Aftonbladets artikel som länkats till ovan:

En av massajerna, Daniel Ole Leuka, har också reagerat mot påståenden om rasism.
- Vi gör PR för vårt land, får bra betalt och upplever inte att vi jämställs med vilda djur, säger han i en intervju med SVT.


Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...