Sportlovet slut

Vad fort en veckas semester går. Man hinner med hälften av vad man tänkt. Fast ju mer man gör desto mindre får man gjort, heter det ju. Iallafall: fixat visdomstand. Aldrig mer. Ska egentligen dra en till, men det får faktiskt vara. Jag är så trött på att gå omkring och ha tokont jämt. Ska kolla om man kan köpa nedsövningsmaskiner på blocket.se så jag får sova en hel natt.

Roligare: Var i Jönköping och kikade in hos broder Daniel för inspektion av nya lägenheten. Skulle vara kul att bo i en större stad, faktiskt. Lite avundsjuk blir man på gångavstånd till alla roliga affärer. Och så har dom IKEA. Nytt köksporslin i läckert mörkblått blev det (se bilden), men deras panelgardinsortiment går ju fetbort. Blir en tur till Hem&Hobby i Skövde istället. Skojigt med IKEA är lek - och bollrummet (bemannat med trevlig personal) och de familjevänliga priserna i restaurangen. 55 kr för en helt okej lax funkar bra. Däremot såg barnmaten ut som skolmat vilket är rätt onödligt. Att fräscha till en pasta med några basilikakvistar är enkelt, nyttigt och fräscht.

En annan ambition var att gräva mig ner hyfsat mycket i stryktvätthögen, men den fylls ju bara på hela tiden. Undrar vad jag har för snygga toppar längst ner i den högen, som aldrig får komma fram. Ska kanske vända på den och börja nerifrån nästa gång?

Men: har solat två gånger, rensat avloppet i diskmaskinen, städat badrummet ordentligt, och framförallt haft massa tid ihop med familjen.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...