Klart det ska vara ordningsbetyg

På jobbet har vi policys som täcker nästan alla livets områden. Det är jämställdhetsplan, lönepolicy, arbetsmiljöpolicy, skyddsronder, fackliga ombud, Previa, utvecklingssamtal, platta dataskärmar och välstädade toaletter. Självklarhet.

Men i skolans värld är det inte så. Tidigare har jag skrivit om nolltolerans för mobbing. Det är fortfarande en självklarhet.

Till arbetsmiljön hör också rätten att kunna arbeta i lugn och sansad miljö. Så är det inte för alltför många skolbarn idag. Därför är ordningsbetyget ett bra och nödvändigt instrument för att komma till rätta med stojet.

Folkpartiets skolpolitik är utmärkt. Att ställa krav i skolan är att bry sig!

Betyg från årskurs 6 är rimligt. Men varför inte skriftliga omdömen redan från årskurs 3? Jag tror det skulle leda till en uppvärdering av eleverna. Att det lönar sig att hänga med och lyssna. Att det inte lönar sig att vara uppkäftig mot fröken, kasta isbollar på kompisarna eller förbipasserande bilar.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...