Fredagstankar

Vita små snöflingor prydde Fordens motorhuv i morse. Både mer praktiskt och vackrare än is som man nästan får hugga sig igenom.

Hur har du det på vintern? Tycker du att det mest är mörkt och kallt, jobbigt med blöta vinteroveraller, hala trottoarer och is på bilrutan varje morgon? Eller får du tillfälle till mysiga hemmakvällar i soffan till tända ljus och varm gemenskap? Ser du oändliga snömängder att skotta, eller en ocean av vackra snökristaller?

Tycker du att kråkorna skräpar ner, eller ser du småfåglarnas vackra färger mot den alldeles vita snön?

Övning i positivt tänkande. Mörkret kan visst vara skrämmande, men å andra sidan ser vi inga stjärnor förrän det blir riktigt mörkt. Blöta kläder och stövlar är visserligen jobbigt, men de genomsura vantarna är ju tecken på att mina barn kan och vill leka i snön!

När jag matar småfåglarna hemma mediterar jag över Guds omsorg om sparvar och människor:

"Säljs inte två sparvar för en kopparslant? Men ingen av dem faller till marken utan att er fader vet om det.". "Säljs inte fem sparvar för två kopparslantar? Men ingen av dem är glömd av Gud."

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...