Floating

Det där med New Age är helt ute. Kristaller och auror är kanske spännande, men det ger inte snabba resultat, och det vill vi ha idag. Skönhet och inre harmoni på samma gång, så effektivt som möjligt. Det kanske är så att intresset för andligheten gör att vi kryper längre och längre in i oss själva? Det är i hjärtat det sitter, inte i auran, typ.

Senaste spatrenden är floating. Man ligger i en tank och flyter på saltvatten. Alla sinnesintryck försvinner och man får en svävande känsla. Lite av den effekten får man om man ligger i poolen med såna där flytgrejer som damerna på vattengympan har. Mysigt men lite kusligt att blunda och känna hur vattnet styr hela ens varelse. Är man i en vanlig bassäng kan man vira in sig i det där plastmittensnöret. Blodtrycket sjunker, adrenalinet sjunker men humöret blir på topp.

Människans fascination över vatten är väl grundläggande. Jesus talar om vatten i konkret och överförd betydelse i samtalet med kvinnan vid Sykars brunn..

Den som dricker av det här vattnet blir törstig igen. Men den som
dricker av det vatten jag ger honom blir aldrig mer törstig. Det vatten jag
ger blir en källa i honom, med ett flöde som ger evigt liv.”


Bild: kyrkmedia.se

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...