"Medicinmannen" är pinsamt dåligt

När Alias finns så behövs det inga fler tevethrillrar. "Medicinmannen" som går just nu på TV4 är både dåligt och onödigt. Rebecca Bovallius och Gunvald Larsson mobilsnackar, skriker hysteriskt och får inte fram något annat våra vanliga fördomar. I överklassvärlden går man på champagnepartyn istället för att plugga med kursarna, man ringer företagets säkerhetschef istället för polisen, man är snygg i håret även om ens son blir kidnappad, tonårsdottern knaprar LSD och träffar pojkvänner utan pappas tillstånd.

Dålig historia, dåligt foto, dålig regi. Den enda som var bra i förra avsnittet var säkerhetschefen, han som spelade prästen i Änglagårdsfilmerna. Honom var det lite fart i, kollade upp pojkvännens registreringsnummer, hittade webkameran och gav sig iväg med pistolen för att hitta den kidnappade sonen. Som synd var är blev han mördad tämligen omgående.

Medicinmannen som thrillerserie är helt onödig eftersom vi har serier som 24 och Alias. Svenskproducerat blir bara pinsamt i jämförelsen. Otur för regissör Sundvall mfl att 24 dessutom sänds direkt efter Medicinmannen.

Utsikt från höjden undrar hur sonens stationära dator kunde fungera efter att strömmen hade brutits.

Alltså TV4: Flytta Alias till söndagar kl 21. Det är riktig teveunderhållning.

Ps. Gjorde en Googlefight för att bekräfta min magkänsla. Ds

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...