Dagens citat

"Jag har blivit en fascist som älskar Astrid Lindgren som hyllar traditionell svensk sommar med smultron på strån och som tror att barnen blir adhd-monster om de bor i trånga city-lägenheter."

Nixpix, det är inte psykchef David Eberhard utan allas vår förkämpe Linda Skugge i dagens expressenkrönika. Hrm, när Linda skriver så här blir jag trött. Så begåvad, så mycket utrymme, så mycket opinionsbildare...så skriver hon adhd-monster. Det är ett precis lika fult ord som som orden som hon brukar skriva som hon inte vill att tonårstjejerna ska bli kallade i högstadiekorridorerna. Att sätta ihop adhd med epitetet monster är dessutom dumt och okunnigt och gör många berörda ledsna. Alla har inte råd att bo i radhus i stockholmsförort. Det ska man inte behöva ha dåligt samvete för.

By the way. Hur kul var det för astridlindgrenbarnen alla gånger då? Förespråkar Linda till exempel inlåsning i friggebodar eller att man ska rida utan att använda hjälm?

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...