Ambassad i Talibanland?

Pingstpastorn Stanley Sjöberg uppmanar på Dagen.com Sverige att upprätta förtroendefulla diplomatiska samtal med - håll i er nu - Usama bin Ladin.

På så vis ska Sverige förvalta arvet efter Dag Hammarskjöld, Olof Palme och Jan Eliasson.

Sjöberg anser att vi måste ta både Usama bin Ladin och al-Qaida på allvar, och där håller väl de flesta med. Men Sjöberg fortsätter frimodigt:
Den som läst biografier om Usama bin Ladin inser att han måste respekteras för sina visioner och att han kan jämföras med andra exempel i mänsklighetens historia om hur karismatiska ledare har påverkat hela mänskligheten.

Usama bin Ladin är rik men fördelar sina pengar bland de fattiga och bygger vägar, stödjer jordbruk, bygger industrier och ger förebilder genom att leva enkelt tillsammans med sina lärjungar.


Ojdå. Har Sjöberg fått solsting eller är detta en smocka mot Israelvänlige Ulf Ekman som på nytt fått fart under galoscherna genom Carolas framträdande på sommarkonferensen?
Ger iallafall mig kalla kårar.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...