Sprid EKHO:s annons!


Det här är annonsen som skulle vara stötande för stora delar av tidningen Dagens läsekrets, menar chefredaktör Elisabet Sandlund, om den skulle införas i tidningen.

Må så vara - vilket ytterligare påminner oss om vikten av att ge hbt-personer inom såväl kyrka som frikyrka platser att växa på. Drömmen är att varken RFSL eller EKHO på sikt behöver finnas. Drömmen är att varje svenskkyrklig församling, varje betaniakapell och varje pingstkyrka skulle kunna vara platsen för alla människor att växa.

Ännu är vi inte där. Därför behövs EKHO:s ungdomsläger, och därför behöver Dagens läsekrets få del av annonsen och informationen.

Och få veta att vi är många inom Dagens läsekrets som inte alls tycker det är stötande, utan tvärtom alldeles nödvändigt att människor får utleva sexualitet på ansvarsfullt sätt, oavsett tvåkönad eller enkönad.

Läs Elisabet Sandlunds motivation nedan.

"En annons för en organisation som bejakar och uppmuntrar utlevd homosexualitet skulle, bedömer jag, vara stötande för stora delar av Dagens läsekrets som har en annan uppfattning i den frågan. Formuleringen i annonsen "30 års kamp i kyrkorna lönar sig" förstärker intrycket. Dagen har uttryckt uppfattningen att den kamp som lett till att Svenska kyrkan numera viger även samkönade par inte är något att glädja sig åt, utan att sörja. Det är en hållning som många av våra läsare delar."



Jag uppmanar härmed: publicera annonsen på era bloggar och webbplatser!
Uppdatering: Det är möjligen inte exakt dessa formuleringar som var i annonsen som Dagen stoppade, men budskapet är detsamma och det viktiga. Sprid därför gärna denna annons!

Krassman
tefans konpirationer
Adam Cwejman
SvD
Ulf Bjereld

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...