Har dina barn börjat skolan?



Förra veckan var det skolstart och svenska barn har börjat skolan igen efter långt sommarlov. Samtidigt är det över 80 miljoner barn i världens fattigaste länder som inte får gå i grundskolan alls. Av dem är 60 procent tjejer.

ActionAid är en organisation som arbetar med kvinnors rättigheter, inte minst rätten till utbildning. Vi vet att för att utrota fattigdomen i världen måste kvinnor och flickor få utbildning! I vårt arbete mot fattigdom ser vi att kvinnors utbildning leder till ekonomisk tillväxt, bättre hälsa inom familjerna, lägre spädbarnsdödlighet och att färre barn dör av undernäring.

Just nu har ActionAid bland annat projekt på Haiti som syftar till att fler tjejer ska kunna gå i skolan. En ny skola ska byggas. Med hjälp av stipendium kommer andelen elever som hoppar av att minska.Barnen kommer att få studie- och yrkesvägledning för att hitta försörjningsmöjligheter. Den nya skolan kommer att utrustas med bland annat utbildningsmaterial, bänkar och griffeltavlor.

Lokalen kommer dessutom fungera som skyddsrum vid översvämningar och andra naturkatastrofer. Genom skolan kommer att människorna i byn ha tillgång till rent vatten.

Sånt här är självklart för oss och våra barn. Det borde vara en självklarhet för fler.

Läs mer på actionaid.se!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...