Pingsten är hänryckningens tid och varför inte fresta med en god blåbärspaj? Detta är ett recept som jag publicerat tidigare här på bloggen.
Gör så här: Kolla så att du har mjöl, smör, socker, potatismjöl, vaniljsocker och blåbär hemma. Ta fram matberedaren. Lägg i 150 gram smör, 3 dl mjöl, mycket vaniljsocker, nästan 1 dl socker och 2 msk potatismjöl. En del av mjölet kan du förresten byta ut mot havregryn.
Sen lägger du i lite till av alltihop, så att du kan äta av degen utan att det blir för lite deg i formen.
Kör matberedaren i en halv minut, lägg degen i formen och häll på blåbär. Smula över det som är kvar av degen. In i ugnen, 225 grader i 25 minuter - enkelt att komma ihåg.
Servera med vaniljsås och kaffe. Mums fillibabba!
Och nej, det är inte jag som är på bilden. Däremot har jag tagit bilden.
Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023
Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...
-
Vänner, fick precis ett mail från en person som undrar över lämpliga presenter vid diakonvigning. Jag minns att vi har diskuterat vigningspr...
-
Enligt uppgifter från deltagare vid det nyligen avslutade Oasmötet i Borås har Oasrörelsen nu gjort ett kyrkopolitiskt uttalande mot könsneu...
-
När öppnade du en dörr senast? Ja, kanske när du skulle gå ut genom din dörr hemma för att ta dig till kyrkan, du kanske öppnade dörren ...