Den som sa det han var det

Kollegan i ämbete och kyrkomöte Yngve Kalin publiceras på dagens Brännpunkt där han kritiserar politiska partier i kyrkomötet.

Jodå, men vi lever i en demokrati och i den demokratin är Svenska kyrkan en del. Vilken grupp som helst kan registrera sig och engagera sig i kyrkovalet. Somliga partier som också finns i riksdagen har valt att fortsätta engagera sig i kyrkan även efter skilsmässan. Moderaterna, socialdemokraterna och centern har alla duktiga och engagerade kyrkopolitiker i sina led. Folkpartiet, kristdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet har valt att bilda nätverk eller föreningar vid sidan av moderpartierna. För FiSK:s del är det självklart att det är vi och inte partistyrelsen som skriver handlingsprogrammet.

Nu är ju Yngve Kalin själv en sån där politiker. Numera har han inga politiska uppdrag, men förra mandatperioden var han kommunalpolitiker såsom kristdemokrat.

Dags att sluta se ner på frivilliga och förtroendevalda som väljer att lägga ner stor tid och energi i vår kyrka? Dags att börja se varann som resurser?

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...