Kyrkomöte dag 1

Lång dag som började med gruppmöten. Vi gick igenom alla motioner och var rätt överens i vår nomineringsgrupp. Högtidlig mässa och öppnande med bland andra irakiska präster. Det var inte utan att man fick associationer till "män med lustiga hattar". Men ett riktigt rörande tal hölls av ärkebiskopen som möttes av stående ovationer. Ärkebiskopen av Sverige höll också tal och betonade vikten av delaktighet.

Vidare med utskottsarbete som för tillsyns- och uppdragsdito inleddes med en lång diskussion om tjänstebostadstvånget. Intressant att höra skilda vittnesbörd från stad och land. Vi ersättare sitter längst ner vid bordet, vilket gör att det är svårt att höra vem som säger vad. Så i morgon provar vi med att jag sitter bakom vår ordinarie.

Annars märks spänningen mellan nivåerna (församling-stift-nationell nivå). Vad hör vart och varför?

(I övrigt fungerar inte min kyrknätetmail - så hav tålamod ni som mailar till den, och välj heller gmail-alternativet som aldrig krånglar. karinlangstromvinge at gmail punkt com.)

Hos Helle finns länk till vigseldebatten mellan Martin Lind och Erna Arnhag, samt Lind och Persenius.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...