Mäns våld mot kvinnor #4

Man från Mariestad fick tre års fängelse

"28-åringen blev mer och mer kontrollerande och påverkad av GHB läste han ett sms till flickvännen från en annan man. 28-åringen tog tag i flickvännens hår och drog ner henne för trapporna.

Han tog fram en revolver och slog henne med i huvudet och hotade henne till livet. Senare sköt han också genom ytterdörren med vapnet. Vid ett annat tillfälle hotade han kvinnan med kniv och visade henne en plats i skogen där hans skulle gräva ner henne. "

Läs mer

Sexdömd styvpappa fick straffet skärpt

"Enligt hovrätten har övergreppen varit mycket grova och styvpappan har ibland flera gånger om dagen utsatt stydottern för våldtäkter som orskakat långvarig smärta.

Övergreppen har också lett till svår ångest och mardrömmar hos flickan som idag får antidepressiva och ångestdämpande mediciner.

Under åren 2004 till 2007 förgrep mannen sig på sin styvdotter, mestadels i familjens bostad på en ort i Falköpings kommun, men även på andra platser."

Läs mer

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...