Färdigfrilufsat

för denna gången. 42 konfirmander, ett tiotal ledare på en strand vid ån Tidan. Nöjda men trötta har alla åkt hem. Även om det är kallt att sova i tält och rökigt att laga all mat över öppen eld behöver friluftsprofilen värnas i Svenska kyrkan. Förr fanns ju "Ansgars" med våra gröna skjortor, snibbar, märken efter varje termin och knopar och tält, men sedan sammanslagningen med Kyrkans Ungdom blev Svenska kyrkans Unga har det mest satsats på att vara inne och prata ideologi.

Båda behövs, tycker jag, och att en tredjedel av våra konfirmander i Skövde väljer just friluftsprofil (under namnet Äventyrskonfirmander) tyder på att tonåringarna vill vara ute. Och då är det bra att det finns vuxna som vill vara ute med dom.

För att vakna till gräsandskvackande, dra ner dragkedjan till tältöppningen, kliva ut och se de första solstrålarna glittra i vattnet... då är man bra nära Gud.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...