Den spanska skogssnigeln


Birger skriver bra om mördarsniglar och allmän miljöpolitik idag. År 2001 motionerade mp för en nationell handlingsplan mot sniglarna, men det var ingen som brydde sig då. Nu är dom här, men än så länge inte i vårt villaområde.

Mp ska ha cred för att ligga före.

"Ungefär som när partiet tog upp frågan om spårtaxi (som nu utvecklas!), krav på mer lövträd för att minska risken för stormskador ("det strider mot produktionskraven,"), krav på ekologiskt jordbruk ("ska ni tillbaka till stenåldern, hahaha"), klimatfrågan ("ni överdriver!"), vindkraft och solkraft ("Guuuud, så flummigt..."), klorfritt papper ("ni vill slå sönder svensk basnäring"). För att inte tala om de förlöjligande minerna utanför Slottet när jag kom med elbil till en kungamiddag, medan de andra kom i fossildrivna limosiner... Ja, det fanns de som generat skämdes över någon bar sig så simpelt åt...", skriver Birger Schlaug, vars vackra bild på mördarsnigeln, eller den spanska skogssnigeln, som den egentligen heter, jag lånar.

Andra bloggar om: , ,

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...