Ingen ko på isen

Visst är det väl tråkigt att folk slutar blogga för hatinläggens skull, men kändisen Virtanen lägger ner bloggandet eftersom han inte har lust att skriva gratis längre.

Det kan jag gott och väl förstå. För den som har skrivande som främsta källa till sin inkomst ter sig bloggandet som en ren förlustaffär. Men ska man tjäna pengar får man väl bli anställd på en tidning, precis som Virtanen är, och flertalet av de kändisar (Skugge, Eklund, Hagen m fl) är ju faktiskt det. Så varför behövde de blogga?

Anledningen att jag bloggar är för att kunna uttrycka mig snabbt, enkelt och "slippa" debattsideredaktörer och väntetider. Finessen med bloggosfären är helt enkelt att vi skriver när det händer och vad som intresserar oss. Vill någon skriva om ny design på glassbåtar går det bra även om Bush har uttalat sig om något.

Vad Linda Skugge och Linna Johansson tycker, det vet vi ändå om vi vill ta reda på det. Men för oss vanliga fritidstyckare är bloggen ett fantastiskt redskap, och det var väl så det var tänkt från början.

Andra bloggar om: , ,
Pingat
intressant .se

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...