Låt Kristi Brud få sjunga på Skansen!

Vi kommer alla ihåg hur det var med Livets ord i början. Hemliga videoband med demonutdrivningar släpptes till media, människor beskrev församlingen som en sekt, och Carola och Runar gjorde sitt för att ge rörelsen dess stjärnglans. Ulf Ekman som en gång prästvigdes för Svenska kyrkan blev symbol för en häftigare andlighet - inga 1600-talspsalmer längre utan rockig lovsång.

Vi vet hur det gick. Carola och Runar hoppade av, församlingen var plötsligt inte lika intressant för media längre. Ulf åkte till Israel för att bygga kyrka. Nu är han visst tillbaka i Sverige igen, ny karriär som kd-politiker?

Det extrema blir så småningom mainstream. Bara tiden går och det blir lite vanlighet omkring det hela. Så var det också med pingströrelsen.

Knutbydramat fascinerar fortfarande. Jag vet inte riktigt vad jag tänker om Åsa W. Är hon seriös eller inte? Testa henne! Låt henne vara med och sjunga i teve, så kommer hon att bli helt vanlig, som Lill-Babs och Lotta Engberg. Bert kan väl ge henne en hit också, och kanske till och med coacha in henne i Fame Factory nästa säsong? Tjejen vill ju synas, och hon har karisma.

Sen vore det inte fel med lite teologisk skolning, heller. Kan inte prefekten på Uppsala universitets religionsvetenskapliga institution göra en insats? :)

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...