Konfirmander

Tillbaka i Skövde efter fyra dagar med äventyrskonfirmanderna. Supertrevliga ungdomar allihop. Temat för lägret den här gängen var "Jag, du och Gud", en bra ingång som fortsätter med två veckors intensivundervisning i augusti.

Nyligen visade en stor medlemsundersökning att konfirmationen är en viktig faktor i funderandet över medlemskap i Svenska kyrkan eller inte. Annat vore väl konstigt. Relationsskapande är grundläggande, oavsett organisation.

Under lägerdagarna har jag funderat en del på kritiken som Anders Borg fått för att han använder kommunikationsexperter på sitt departement. Jag förstår inte alls problemet. Lika väl som departement behöver folk som är kunniga på fastighetsskötsel, behöver informations - och kommunikationsfrågorna hanteras. Och om Anders Borg vill att kommunikationsexperterna ska vara anställda eller inköpta, får väl ändå anses vara en fråga som vi med största förtroende kan lämna till departementet.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...