Vidare

Lunchpaus i kyrkomötet och en liten stund för mig själv och tid för reflektion över hur arbetet fortskrider. Frimodig kyrka som initierade den ungefär två timmar långa voteringsväntan (veckans nyord=) blev som väntat nedröstade, men 75 godkända röster på Bertil Murray ändock.

Av det kan man dra slutsatsen att Frimodig kyrka åtnjuter samma taktikstöd som resoneras om i riksdagen och SD: nu är dom med och bör få inflytande.

Det får FK i alla fall, eftersom de blir adjungerade i valberedningen. SD är hittills tysta: kanske kan det bero på att de tidigare tongivande ledamöterna Björn Söder (inte omvald) och Margareta Sandstedt (omvald men ej närvarande) inte deltar.

Om en stund är det högtidsgudstjänst i domkyrkan med kungaparet närvarande. Därefter går vi i procession till universitetshuset där ärkebiskopen och gäster inledningstalar. Därefter följer valärenden - voteringsväntan? - och så småningom utskottsarbete resten av dagen och kvällen.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...