Vad kostar en man?

DN:s ledarskribent Hanne Kjöller gör mig sällan besviken. Idag levererar hon en underbart rolig krönika under rubriken "Vad kostar en man?", där hon för ett resonemang omkring den ökande kostnad för samhället som män utgör.

Utgångspunkten är naturligtvis att Sverigedemokraterna vill utreda hur mycket "invandringen" kostar samhället. Förutom de typiska gränsdragningsproblemen kan man undra om man vågar balansräkna in till exempel Zlatans insatser för folkhälsan i vårt land.

"Hur mycket tjänar samhället på att han inspirerat unga att spela fotboll i stället för att dricka läsk framför tevespel? Hur många minskade överflödskilon har skolhälsovården och föräldrar honom att tacka för?"


Att kriminalitet kostar pengar är ingen nyhet. Men det finns ingen forskning som stöder påståenden om att vissa nationaliteter eller religionsutövare är mer brottsbenägna än andra. Däremot är det gruppen män som står för den mesta brottsligheten i landet. De mördar, hukar i buskarna i väntan på kvinnor att överfalla, fifflar med kvitton och kör rattfulla. De överbefolkar fängelserna som vi kvinnor ska vara med och solidariskt betala.

Hanne Kjöller funderar på en utredning av vad en man kostar samhället. Det skulle vara intressant, särskilt för Sverigedemokraterna med sina kollektivistiska lösningar på individuella problem.

Eller, vilka ska vi prioritera? Männen eller pensionärerna? Svara på det, den som vill.

Andra bloggar om , ,

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...