Sverigedemokraternas valfilm

Igår kväll såg jag filmen på Youtube och begriper absolut varför TV4 väljer att stoppa den. Förutom innehållet som är helt absurt (pensionär med rullator jagas av burkaklädda kvinnor) drabbas jag av den mörka, destruktiva tonen i hela filmen.

Jan Scherman funderar på om innehållet strider mot svensk lagstiftning. Man kan fundera på hur det kommer att bli om sd får mandat i riksdagen. Kommer deras inlägg i talarstolen att strida mot svensk lagstiftning?

I Kyrkomötet har sd 7 mandat. Jag utgår ifrån att presidiet har diskrimineringslagstiftningen aktuell för sig. Kanske kan vårt förslag om etiska riktlinjer komma väl till pass. Vi får se.

Jag hoppas de som tänkt rösta på sd därför att "de har ju lite rätt om det där med miljonprogrammen och sådär..." verkligen tittar på filmen och funderar på om det är ett sånt samhälle vi önskar, där grupper som behöver starkt socialt stöd hetsas mot varandra.

Tycker ändå att vi måste våga visa Sverigedemokraternas budskap. De är ändå ett parti på gränsen till vår lagstiftande församling. Syna deras argument, berätta för folk att det inte är muslimer som står för de flesta våldtäkter i Sverige och att vi faktiskt har i medmänskligt uppdrag att ta hand om dem som behöver oss.

Även om det inverkar på den egna plånboken.

Isobel skriver bra:

"Det handlar inte om att "ta debatten", som arga vänstermänniskor talade om på twitter i förmiddags, utan om att se realiteterna. För sanningen är ju att sverigedemokraterna vinner oändligt mycket mer på att kunna framställa sig som martyrer för TV4 än på att visa upp sig för svenska väljare som de otäcka rasister de uppenbarligen själva vill vara. Den här filmen visar upp SD som mer enögda, mer demoniserande, mer väsensskilda från den svenska politiska kulturen än Lena Sundström någonsin skulle kunna göra. Och det är sverigedemokraterna själva som gjort den."


Sverigedemokraterna vill att vi inte ska "blunda för verkligheten". Fine, då väljer jag att inte blunda för sverigedemokraternas budskap.




DN

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...