Sewon Ekberg fattas oss!

Vår vän och partikamrat Sewon Ekberg avled hastigt igår eftermiddag i hjärtinfarkt under vårt möte med alliansen på Hertig Johans torg i Skövde. Han hade på sig sin alldeles nya oranga folkpartijacka, tog en mugg kaffe och satte sig ned vid Livets brunn.

Det är en man med stort hjärta som nu lämnat oss. In i det sista var han de äldres röst och kämpade för parboendegarantin och trygghetsboenden, för hälso- och sjukvårdsfrågor och jämställdhet. Han var mån om oss "nya" i kommunpolitiken och var alltid öppen för att diskutera och ventilera olika politiska frågor. Han delade min oro för patientsäkerheten för kvinnor och lovade följa aktuella ärenden.

Sewon tog till sig att använda sociala medier och uppdaterade sin facebookstatus så gott som dagligen.

Sewon var född 1936 och har varit medlem i Folkpartiet i 57 år. Han har haft uppdrag som länsordförande, vice länsordförande och ordförande i arbetsutskottet inom FP Skaraborg.

Han har varit ledamot i Landstinget Skaraborg och Regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen i över 20 år – ledamot i kommunfullmäktige i Skövde, nämndeman i Göta Hovrätt i Jönköping samt i varierande antal år varit ordförande för Skaraborgs sjukhus – för Landstingets Utbildningsnämnd i Skaraborg för Personalnämnden i Skövde – för Hälso- o Sjukvårdsnämnden i Skövde samt ersättare till Sveriges Riksdag, ordförande för Liberala seniorer m.m. Han har också varit Länsstyrelsens begravningsombud i Skövde kommun.

Mina tankar går till hans familj och släkt. Han lämnar ett tomrum efter sig.

"...hur ska det då ej bliva, i himmelen där Gud berett vad ingen här i världen sett, och ord ej kan beskriva..."


Christer Winbäck skriver minnesord på sin blogg.
Mikael Wendts minnesord

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...