Män i höga klackar

Nu är det pridevecka! Igår såg jag en mycket välgjord dokumentär om transvestiter. Se den du också!

Från svt.se:

"Transvestiter lever ofta ett hemligt dubbelliv. Den danska dokumentären "Män i höga klackar" öppnar dörren till ett hemlighetsfullt universum. Ett universum med massor av glädje, smink, minikjolar och höga klackar, men också en värld full av ensamhet och smärta.

- Det finns inga transvestiter som skulle vara det om de själva fick välja. Men problemet är att det får vi inte, säger Katja.

Katja är född som Ole och växte upp i en vanlig kärnfamilj i Danmark. På dagarna kör Ole taxi i Køge. Men hemma byter Ole om från tubsockor till stay-ups och blir "bitchen" Katja. Katja ser det som sin uppgift att hjälpa nya transvestiter att stå fast vid vilka de är. Vi får bland annat följa med när hon möter sin son som kvinna för första gången.

I detta filmiska porträtt, som följer de två transvestiterna Lea och Katja under sex månader reser vi med dem till en av Skandinaviens största träffar för transvestiter. Hundra transvestiter från hela Skandinavien invaderar den lilla kuststaden Båstad i fem dagar. Vi får följa med på en stenhård löptävling i stilettklackar, en personlig modevisning och in i nattklubbarnas förföriska dimma.

Filmen sändes i DR1 i Danmark i vintras. Den sändes fem gånger under en sjuveckorsperiod och sågs av fler än en miljon människor."

Sänds igen på kunskapskanalen onsdag 28 jul 2010 kl 23.00 och fredag 30 jul 2010 kl 21.00

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...