Åhhh, Ahndorils!

Är bara så imponerad av paret Ahndoril, ni vet Alexandra och Alexander som är strålande författare var för sig men också strålande tillsammans som pseudonymen Lars Kepler.

Nej, jag tyckte inte att Hypnotisören var jättebra, mest äcklig, faktiskt. Men jag fascineras av paret Ahndoril. I sommar går deras uppföljare Paganinikontraktet som följetong i Dagens Nyheter, och i söndags var det stor artikel med dem. Maria Schottenius hade mött paret i deras sommarhus i halländska Morup.

Så fräscha, trots tre barn i skolåldern och fyrtio plus båda två. På omslaget till DN ser man dem på stranden, hon i svartvitblommig klänning (samma tyg som mina nya hammocksdynor), trevlig solhatt och diskreta pärlor runt halsen. Han med välfriserade grå tinningar, solglasögonen avslappnat fasthängda i tröjlinningen och inte minsta antydan till ölmage.

De arbetar tillsammans medan barnen är i skolan. De sitter i varsitt rum med varsin dator. Först har de suttit tillsammans vid köksbordet och druckit te och diskuterat intrigen, skrivit på lappar och lagt ut i serier. Sen skriver de scener som de sen byter med varandra.

När klockan närmar sig hämtningsdags, hämtar en av dem, medan den andre fixar middagen.

De har också badmöten, när de sitter i badkaret tillsammans och diskuterar intrigen.
De har också bilmöten, när Alexander kör bilen och Alexandra sitter brevid och antecknar.

Jag blir så imponerad. Vilken kreativitet! Och så duktiga! Jag vill vara paret Ahndoril, nu genast, snälla.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...