BRYT!

RFSL Ungdoms normkritiska metodmaterial BRYT! har sedan 2006 legat till grund för utbildning av tusentals lärare och personal vid bland annat Migrationsverket, Hyresgästföreningen, Rädda Barnen och Diskrimineringsombudsmannen.

RFSL Ungdom ger i dagarna även ut en av de första svenska böckerna om normkritisk pedagogik. Nu ges en möjlighet att lära sig mer om normkritisk pedagogik och användande av BRYT!-materialet. Utbildningen riktar sig främst till dig som arbetar med ungdomar och lärande, men också till dig som vill jobba med antidiskriminering på din arbetsplats eller inom en organisation.

Normkritik innebär att titta närmare på normer kopplat till makt. Utbildningen är uppdelad på en heldag och en uppföljande halvdag. Innehållet den första dagen är en teoretisk föreläsning om normkritisk pedagogik och strategier för förändring. Dagen innehåller många handfasta tips för hur dessa tankar kan användas i praktiken, bland annat genom interaktiva metoder från BRYT!-materialet.

Den uppföljande halvdagen utgår från de erfarenheter deltagarna gjort mellan tillfällena och fokuserar möjlighet att gå vidare i arbetet. Främst fokuserar vi på heteronormen men också normer kring kön, klass, etnicitet, ålder och funktionsförmåga samt hur dessa normer samverkar.

Kontakta Eddie Summanen på eddie.summanen@rfslungdom.se eller telefon 0761-62 56 77 för mer information samt anmälan.

Tid och plats: 4 maj kl 9.00-16.00 och 25 maj kl 9.00-12.30. RFSL Ungdom, Sveavägen 59, Stockholm.

Pris: 2000 kr/deltagare (ingen moms tillkommer).
RFSL Ungdom står för fika. Lunch ombesörjs av deltagarna.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...