Skydd för demokratiska värden

"Om någon betraktat angreppen på Vestergaard och Vilks som enskilda polisärenden är det hög tid för en omprövning. Hoten utgör i själva verket ett angrepp på en av våra mest grundläggande rättigheter - yttrandefriheten - och bör ses som ett vidare och större hot mot ett öppet och fritt samhällsliv. De personer i Al-Qaida som vill tysta skandinaviska tecknare förnekar de mest grundläggande värden som bär upp en demokrati," skriver DN idag i en osignerad ledare med anledning av gripandet av terroristerna som planerade att mörda Lars Wilks, konstnären med rondellhundmuhammedteckningen.

Visst. Därför bör Lars Wilks få adekvat beskydd från polisen, istället för att beväpna sig med yxa innanför dörren, ha ett egensnickrat skyddsrum på vinden plus ett egenmixtrat tjuvlarm.

Stora resurser läggs, med rätta, på kungahusets olika evenemang och boenden. Samma omtanke bör visas de medborgare som rakryggat och med sina egna liv som insats stått upp för yttrandefrihet och demokrati.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...