Vem garanterar vår trygghet?

Igår kväll arrangerade Stiftelsen Liberalen ett panelsamtal där vi diskuterade begreppet trygghet och vem som garanterar vår trygghet. Det blev en intressant kväll där vi bland annat berörde hur viktigt det är att skapa förutsättningar för reell trygghet genom jobb och därmed egenförsörjning för att uppnå en vardagstrygghet för människor.

Vi pratade också om medias roll för människors upplevelser av trygghet, och att de som är mest rädda för att utsättas för våldsbrott på stan är de som statistiskt sett mest sällan utsätts för våldsbrott på stan.

Jag lyfte frågan om existentiell trygghet och om hur betydelsefullt det är att ha ett språk för livsfrågorna, oavsett vilken religion vi tillhör. Här kom vi också in på frågan om dödshjälp i olika varanter och vad som kan bottna i att ett alltmer positivt opinionsläge i denna fråga.

På bilden, tagen av Kalle Bynke, syns Mikael Wendt som var kvällens moderator, Johan Pehrson, riksdagsledamot och rättspolitisk talesman, Christina Nettelblad Malm, Utväg Skaraborg, jag, och Adam Cwejman, ordförande Liberala ungdomsförbundet.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...