Med (s)inne för proportioner

Det är inte bara vi FiSKar som sprider valinformation utan också socialdemokraterna. Idag kom ett glassigt program från "Socialdemokraterna i Skara". Det sammanfaller helt med riks-socialdemokraternas, men det är ju bra att man försöker förankra lokalt.

Sakfel är bra att uppmärksamma, eftersom det ger sned information till våra väljare. På punkten om äktenskap läser jag:

"Par av olika kön som av samma kön ska ha rätt till kyrklig vigsel inom Skara pastorat".

Det är ju ingen fråga som de lokala socialdemokraterna i Skara har på sitt bord. Antingen har Svenska kyrkan vigselrätt, eller inte. Det insinuerar snarare att Skara pastorat skulle kunna bli ett "bögfritt" område, men så "enkelt" är det som väl är, inte.

Annars överensstämmer programmet med mainstream-Svenska kyrkan. Men på sista sidan skriver partiordförande Mona Sahlin: "Kyrkovalet den 20 september är lika viktigt som de andra valen."

Nja. Om mandatfördelningen i kyrkomöte, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige efter den 1 januari 2010 skulle ändras om än så radikalt innebär det inga radikala förändringar för kommuninvånaren. Däremot om det skulle bli rödgrön majoritet efter nästa riksdags/region/kommunalval. Då kan man börja tala om förändringar i både värderingar och plånbok.

Viktigt däremot är att människor är medlemmar i Svenska kyrkan, om vi nu ska kunna fortsätta bedriva allt det goda arbete som Socialdemokraterna önskar. Valet att inträda och bidra inte bara med värderingar utan också plånbok kan Mona Sahlin göra direkt i morgon.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...