2009 års präst - och diakonmöte över

Vilken intensiv vecka! Flera har noterat att aktiviteten här på bloggen har minskat något, men jag lovar er att mitt engagemang för en bättre värld och en smartare kyrka inte har minskat utan bara flyttat ut afk en liten stund.

I tisdags och onsdags var alla tjänstgörande präster och diakoner inbjudna till Biskop Eriks Präst - och diakonmöte. Precis som vanligt en massa männniskor som man vill hinna prata med, bra föredrag och spännande tankar. Inbjudna gäster den här gången var Cristina Grenholm som pratade utifrån "Sex rykten om Gud" där hon problematiserade utifrån vanligt förekommande gudsföreställningar, och Mitri Raheb, kyrkoherde i Betlehem om berättade om situationen för kristna palestinier, och hur man kan förstå tankar om det heliga landet idag.

Så röstades våra representanter i domkapitlet fram, och tre kyrkoherdar utsågs till hedersprostar.

Ja, så hade vi trevligt däremellan också. Eller för att återge biskop Eriks inledande bibelord vid middagen: "Och de begynte göra sig glada."

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...