Lås in alla pedofiler

Tragiskt och oförlåtligt. Ytterligare en pedofilskandal, den här gången med en 62-årig norsk präst i huvudrollen. Pedofili är avskyvärt i alla dess former. Man kan dock undra varför inte pedofilers yrken avslöjas varje gång det händer. Är det extra äckligt när det är en präst som är skurken? Ja, jag tycker det. En själavårdsrelation är alltid en risk. Känslor ventileras. Överföringar sker. Helt vanlig omtanke kan tolkas som "kärlek". Därför måste man som själavårdare ha helt klart för sig vad det är man sysslar med. Har man en själavårdsrelation kan den aldrig övergå i kärlek.

Den här gången handlar det inte ens om kärlek, utan om snusk. Avkraga prästen, sätt honom i fängelse på vatten och bröd på livstid (här gäller ingen billig nåd), kastrera honom och låt honom betala en miljon (minst) i böter till tjejen så hon har råd att gå i psykoterapi resten av livet.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...