Kyrkopolitikern Inger Gustafsson om "demonstrationen" i Boden

"Våga demonstrera och protestera för kvinnors rätt att vara präst!!

I Kyrkans tidning nr 22 med rubrik ”Sommarmöte utan protester” konstaterades det att ämbetsfrågan är känslig i Svenska kyrkan. Det är den verkligen och det måste bli ett slut på att acceptera dem som utövar kvinnoförtryck i Guds namn. Vi demonstrerade här i Boden 2005 när Oasrörelsen var här. Det är viktigt att det framkommer att vi inte demonstrerade mot Oasrörelsen. Vi demonstrerade för KVINNORS RÄTT ATT VARA PRÄST. Det var ett ypperligt tillfälle eftersom det kryllade av kvinnoprästmotståndare. Vilket det kommer att göra i sommar också! Under dessa dagar fick vi i lilla Boden 1571 namnteckningar där de klart och tydligt tog ställning mot kvinnoprästmotståndet.
Det vore något för många medlemmar i Svenska kyrkan att demonstrera där kvinnoprästmotståndare håller möten. Oas är bara en av dem.
Vår uppfattning är att de som deltar i möten som t ex Oas accepterar kvinnoprästmotståndare. Ja eller nej allt annat är av ondo. Känns det igen? Det händer fortfarande att kvinnliga präster utesluts från att utöva sitt ämbete i gudstjänstsammanhang. Svenska kyrkan skall inte acceptera kvinnoförtryck i Guds namn."


Irene Gustafsson
Boden

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...