KG Hammars avskedsgudstjänst

KG Hammar avskedspredikar i Uppsala domkyrka idag. På svenskakyrkan.se står att läsa:

"KG Hammar avböjer bestämt personliga avskedspresenter i samband med sin avgång. Den som vill visa sin uppskattning med en gåva ombeds istället stödja olivträdsprojekt (se nedan) på Västbanken genom Lutherhjälpens pg 900256-9, märk talongen ”KG”. Möjligheten att ge bidrag finns till och med 31 augusti.

Lutherska Världsförbundet har på Augusta Victoriasjukhusets mark ett projekt, där man skördar oliver och låter pressa oljan, som säljs till förmån för fattiga patienter.

Rabbis for Human Rights har ett projekt, som handlar om att hjälpa palestinska bönder, med att plantera olivträd och att skörda oliver.

YMCA/YWCA driver projektet ”HOME BACK Keep Hope Alive” för att återplantera olivträd där de har blivit uppryckta eller förstörda. Målet är att plantera 50 000 träd. Ett av projektets syften är att hålla hoppet och engagemanget levande för att skapa fred i området."

Svenska kyrkan i Skövde har satt in 1000 kr till detta projekt.

Bildkälla: iktsverige.org.

Uppdatering: sr:s ljudfil. Tack för tipset Marta.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...