Hiss&Diss

Karin hissar: Ökat stöd till våldsutsatta kvinnor! "Genom en skärpning av Socialtjänstlagen ska kommunernas ansvar bli tydligare och kvinnor ska få rätt till skyddat boende", skriver DN idag. Socialtjänstens stöd till våldsutsatta kvinnor har stora brister, visar en utredning som nu lämnar ett delbetänkande till folkhälsominister Morgan Johansson. Det är så dags. Det föreslås att socialnämnden inte längre bör ge hjälp, utan skall ge hjälp. Men vissa komuner har inte ens någon socialjour, så behöver man hjälp efter kontorstid för man stå utanför den låsta larmade dörren med lång näsa, skräckslagna barn och egna skador. Nu kanske det vänder. Både SKR och ROKS är positiva.

Karin dissar: Kvinnohuset Tranan i Skövde läggs ner. Personalen är uppsagd, och nu sägs också lägenheten upp. Det är bara att hoppas att ovanstående förslag blir verklighet. Helst igår. Dessutom rapporteras i dagens SLA om att Skövdes härbärge inte längre får ha sina lokaler på Mörkegatan. Socialförvaltningen kommer sannerligen att få ligga i. Tidigare tänkt om kvinnohuset.

Och vad håller Sveriges Television på med? Räcker det inte med Hundparken?

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...