Ebba v S struntpratar om Linda B

Texten "Skärp dig Linda Bengtzing" möts man av på framsidan av senaste Vecko-Revyn. (Ja. Jag läser den. Måste ju hålla koll på vad konfirmandtjejerna håller koll på.) Bläddrar fram och ser en hel ledarsida (om den nu kallas så), där tidningens chefredaktör Ebba von Sydow klankar ner på allt vad Linda har sagt och gjort senaste halvåret. Ebba beskriver Linda som "irriterande hurtig, osympatiskt hoppig". Ebba raljerar om hennes vikt, hennes klädval och ordval. Linda följer inte Ebbas klädråd och säger ord som "uschianimej", ett uttryck som tydligen är bannlyst i Ebbas kretsar.

I´ve got news for you, Ebba. Du förstår, Linda är en bra tjej. Hon har integritet och klär sig hur hon vill. Hon pratar som man gör hemma i Gullspång. Bara för att hon har flyttat till Stockholm har hon inte förvandlats till en spattig, divig 08 som bara kan handla kläder på NK (eller vart dom nu handlar någonstans.)

Och visst har Linda varit med i kvällstidningarna, den tidning som Ebba själv har arbetat på och kommit upp sig genom. Men Ebba tycker inte att Linda ska berätta om sitt privatliv. Nähä, men då vill jag heller inte veta var Ebba har köpt sina tröjor. Varför får Ebba men inte Linda?

Att vara med i kvällstidningarna tillhör jobbet som schlagerstjärna. Man måste hålla liv i intresset när tevekamerorna slocknat. Så är det bara.

Heja Linda!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...