Barn och internet #4

A tale by me har också uppmärksammat sajten jag skrev om här.
För det första: Varför in i helvete ska man tävla i skönhet och dessutom rangordna från snyggast till fulast? Finns det någonting mer kränkande?
För det andra: Varför tillåts den här sajten, det är ju fan rena utnyttjandet av "ungar" med en medelålder på bara 14 år.
1. Nej, det är fruktansvärt. Men det sker dagligen irl också. Så sent som på gymnasiet visste nog "alla" vilka som var snyggast och fulast i klassen. De snyggaste får bli lucior.
2. Ägare till sajten är enligt Mats på netscan en s k målvakt i Skåne. Den som verkligen ligger bakom sidan har även ett par rena p-rsajter. Bilder från snyggast.se har dykt upp även på sådana, nämligen.
Sedan hamnar de i en kolossal depression för att de inte längre får stå i rampljuset. De har blivit utknuffade, utbytta mot någon yngre, "vackrare", fräschare. Därefter kommer besattheten - de tiotals besöken till kirurgen för ansiktslyftning och fettsugning - allt för att få tillbaka sin förlorade ungdom.
Skrämmande aktuellt.
Det finns något som heter "ett vackert inre" och det är värt miljontals gånger mer än den där falska fasaden som man kan ändra på, bara man har ett fett bankkonto. Skönheten på insidan bara finns där och det kan ingen "rätta till" när det passar. Det är bra.
Det var ett ord i rättan tid. Tack!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...