Stekpanna i brottsutredning

Veckans snackis i Skara är hur det gick när 76-åriga Astrid cyklade till återvinningstationen vid Coop för att slänga sin uttjänta stekpanna. Den gick inte i containern, och därför ställde hon den vid sidan, för att ta med den hem igen efter att hon varit inne i affären. Alla vet ju att man inte får ta med sig egna prylar in i affären. Så långt inga problem.

Men återvinningsföretaget "Svenska förpacknings - och tidningsinsamlingen" hade denna dag en sk sopspion ute. Det är pensionerade poliser och åklagare som får 350 kr i timmen för att spionera på folk som lämnar grejer vid återvinningsstationerna.

Astrid hade otur den här dagen. När hon kom ut från affären var stekpannan borta, och istället var hon en polisanmälan rikare. Kammaråklagaren ser allvarligt på Astrid brott, och nu blir det rättegång. Förlorar hon blir straffet 100 kr i böter.

Jaha? Sånt här har man tydligen tid och råd att syssla med. Varför misstänkliggöra äldre damer, när det finns så mycket annat - kvinnofridsbrott och rattfylla till exempel. Det här är riktigt riktigt pinsamt.

Källa: SKLT och expressen. Bilden från Siba.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...