För Skara pastorat går inte barnen först

"Det är viktigt att vara medvandrare till de unga i en värld, som ofta är stökig och förvirrande", skriver Skara pastorat på sin hemsida. Det är vi många som håller med om. Men många i Skara anser just nu att det är pastoratets överhuvuden domprosten och hans närmsta män som är stökiga och förvirrade. Dom har nämligen sagt upp avtalet med kommunen för kyrkans förskola Duvan, uppskattad och värdefull för många skarafamiljer under femton års tid. Skälet uppges vara att lokalerna behövs till annat- men till vad kan man inte riktigt säga.

Finns det något viktigare? Jesus prioriterar barnen och det bör kyrkan också göra. Duvans föräldraförening är upprörd, lika mycket över domprostens bemötande som över sakfrågan, verkar det som. Resultatet av det här blir att ännu fler väljer att lämna kyrkan.

Skara pastorat väljer inriktning. Ut med förskolan, in med aktiviteter som t ex Societas Sanctae Birgittaes vårkonvent 21-23 april 2006.

Det är på allvar dags att ta itu med frågan om fri församlingstillhörighet. Jag vill tillhöra Svenska kyrkan i Skövde, inte bara med hjärtat utan också med plånboken.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...