Använd huvudet!




Lisa brukar säga att om man har något att vara rädd om så använder man hjälm. Vi är rätt många som reagerade på att prinsessan Madeleine lät sig plåtas för Expressen till häst utan hjälm. Jag tror att prinsessan har jättemycket i huvudet och skulle säkert komma in på universitetet även om hon sökte via VHS (haha, inte genom att skicka in ett videoband på sig själv när hon klipper band och äter snittar, utan Verket för HögskoleService). Så hon borde ta på sig hjälm när hon rider. Dessutom känns det ju rätt fånigt att hon har biffiga livvakter efter sig när hon går på disco på Stureplan, om hon struntar i säkerheten när hon är på Öland. Risken att hästen blir rädd för t ex en uppflaxande fågel i ett dike så att prinsessan ramlar av är nog högre än att nån galning försöker spetsa prinsessans paraplydrink ute på lokal.

Ytterligare skäl finns till att prinsessor ska ha ridhjälm på. Dom sägs vara förebilder, och måste man föregå med gott exempel.

Gott exempel, ja. Tanken hoppar till en annan "incident" utanför en bensinstation för några somrar sen. Lisa tittar på löpsedlarna och mig med oskyldiga blå ögon och undrar varför Nilla (ena halvan i barnprogrammet Nicke&Nilla) varken har baddräkt eller bikini på sig när hon sitter på stranden. BUUU för Pernilla Wahlgren. Använd huvudet!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...