Nolltolerans mot våldtäkter

Ljus och värme lockar dessvärre fram mörker och kyla.
Det går ju inte att läsa tidningen en enda dag utan dessa rapporter om våldtäkter.
I te x Gävle har en fyraåring våldtagits av okänd gärningsman.
I Stockholm har en 12-årig pojke våldtagit en 8-åring.
Också i Stockholm har en gubbe våldtagit en 20-åring, ytterligare en kvinna våldtogs vid Brommaplan.
Dessutom, en 14-åring från Bollnäs. Två våldtäkter på Hultsfredsfestivalen.

En forskningsrapport från Brottsförebyggande rådet visar att ett stort antal av de som blivit våldtagna är minderåriga. I 15 procent av våldtäkterna anmäla under åren 1995 och 2000 är offren under 15 år. I 29 procent är dom under 18 år.

26 procent av våldtäkter på barn under 15 år sker inom familjen, av till exempel fäder, styvförälder eller bröder. 25 procent av gärningsmännen är ytliga bekanta och 16 procent obekanta.

Läs mer på BRÅs hemsida.

Vi bor i ett socialt u-land. Jag är inte säker på att detta enbart handlar om kvinnoförtryck. Även män drabbas, om än färre. Det handlar om kriminalitet, bristande respekt för medmänniskan. ngen plats är generellt sett så farlig för kvinnan som hennes eget hem.

Strängare straff behövs. Den nya sexualbrottlagen är bra, men behöver bli ännu skarpare.

Attityder måste ändras.
Kvinnan styr sitt beteende genom hela livet för att minska risken för sexuella övergrepp. Från att som liten flicka ha varnats för ”fula gubbar” och för att sedan mer eller mindre leva med denna rädsla ända upp i pensionsåldern. (Liberala kvinnor)


Inga fler övergrepp, tack.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...