Inget rumsrent här inte

Onsdag är sammanträdesdag och vi började med präst- och diakonsamling. Vi brukar inte ha möte ihop men idag skulle vi gå igenom dom reviderade riktlinjerna för tystnadsplikt och sekretess. Kanonviktigt, inte minst mtp att vi har mer och mer organiserad handledning, och det är viktigt att konfidenterna känner sig trygga.

Lunch med Mervi (informationsassistent) och Gerts (organist) på Kulturhuset. Jättegod fisk som jag aldrig ätit förut, panganoss eller nåt liknande hette den.

Lektion på mediaprogrammet. Religion i media. Vad har det kristna arvet medfört för svenskt kulturliv?

Sekulariseringen har iaf inneburit att annandag pingst har försvunnit. Vad ska man fira nationaldagen för när man knappt får hissa flaggan och sjunga "Du gamla du fria" utan att bli snedtittad på.

Vi pratade satanism också. Jag kan jättelite om det. Tror inte att det är så harmlöst som dom försöker utge det för att vara...

Kvällen avslutas hos Gerts för att hämta en bok. Deras hund Gerion är inte hemma, men Mozart får storhetsvansinne och gör ifrån sig både i hallen och i köket.

Motsvarande tecken hos kvinnor när östrogenlarmet går är när dom börjar diskutera marinader och design.

Nu räcker det för idag. Godnatt Sverige.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...